Voorbereidingen op de picknick Oxfam Wereldwinkel en Broederijk Delen verliepen vlekkeloos

Op vrijdag 4 mei was er de Picknick Plein Public, een picknick evenement van Broederlijk Delen en Oxfam-Wereldwinkels. Onder een stralende zon verliepen de voorbereidingen vlekkeloos.

Vrijwilliger Ruby bestelde meer dan 1.300 broodjes voor deze picknick. Er werden ook 50 potten van onze fairtrade chocopasta leeg gemaakt en 700 plakjes kaas belegd.

Picknickmandje

In de picknickzak zitten een broodje kaas, een broodje choco, een banaan, een fruitsap, 2 mueslirepen en een zakje chips. Allemaal van de eerlijke handel uiteraard.


Na de betaling trek je een nummer en je krijgt dan 1 van de 3 lunchpakketten.


Spelfactor bij de picknickHet concept van de picknick van Oxfam Wereldwinkels en Broederlijk Delen is eenvoudig. Voor 5 euro krijg je 1 van de 3 lunchpakketten. 
  1. Het eerste lunchpakket is dat voor de rijkere mensen
  2. Het tweede lunchpakket is de jackpot. In dit pakket zit als extra nog een zakje chips
  3. Wie het pakket van de armere mensen trekt, krijgt alleen 2 broodjes.

Je ziet dan tussen de mensen onderling zelf solidariteit ontstaan. De mensen die alleen maar 2 broodjes gekregen hebben, krijgen van iemand anders wat drinken, een reep of een stuk banaan. De mensen die de jackpot gewonnen hebben, delen hun chips met andere mensen rondom zich.
Met de picknick willen Oxfam Wereldwinkels en Broederlijk Delen vooral de ongelijkheid in de wereld aankaarten en het belang van solidariteit aantonen.

Enkele sfeerfoto's


Je vindt hieronder enkele sfeerfoto’s. Kon je er niet bij zijn, volgend jaar is er opnieuw een editie.

Reacties