Week van de Fair Trade 2017 in Antwerpen

Van 4 tot en met 14 oktober 2017, gaat naar jaarlijkse gewoonte de week van de Fair Trade door.

We beginnen met ons voor te stellen via een filmpje op de lokale TV ATV en via sociale media.

Pieter de vrijwilliger Fietskoerier legt goed uit waar het om gaat: Fair Trade, Vrijwilligerwerk, zorg voor het milieu ... kortom en ik citeer "Dat is super"

Indien ik je zou aanspreken over een organisatie die fysieke winkels heeft, lokale webshops, leveringen aan zowel bedrijven als aan particulieren doet per fiets zou je geneigd zijn te denken aan een of andere hippe zaak? Mag ik er ook aan toevoegen dat Oxfam Wereldwinkels dit alles doen, en dat hun personeelsbestand voor 98% bestaat uit vrijwilligers, dan verdiept het verhaal.

Ontstaan in de jaren zeventig omdat enkele jongeren doorhadden dat er voor producenten in het zuiden wel erg veel obstakels bestaan om handel te kunnen drijven. De macht van de multinationals, de kosten voor infrastructuur en wanneer ze deze twee al overwinnen dan botsen ze op tariefescalaties bij het exporteren naar het rijke Noorden.

Oxfam wereldwinkels hebben met hun partners Fair Trade letterlijk op de kaart gezet. Daar waar het enkele jaren nog redelijk een geitenwollen issue was, is de Fair Trade nu vlot toegankelijk voor iedereen, almost mainstream. Meer nog Fair Trade komt prominent voor in kleine en grote toekomstevoluties in de detailhandel. 

Snel laat ik je nog weten dat je bij ons ook op bezoek kan komen in groep; voor een Fair Trade@home; proeven van en leren over onze lekkernijen. Voorlopig nog alleen in onze winkel, maar we staan open voor elk voorstel. Leren en aanleren is ook de sterkte van onze scholenwerking die je kan begeleiden van een winkelbezoek, lessidëeen, acties tot een Wereldwinkek op school; kort gezegd: Fair Trade@school..

Bezoek onze winkel in de Minderbroedersrui en maak kennis met het wie, wat, waarom van de Antwerpse Wereldwinkel ...... je kan er ook informatie vinden over Voedselteam Antwerpen, een nieuwe partner waarmee we lokale producenten een ecologisch steuntje in de rug geven?

Tot in de (Antwerpse) Oxfam Wereldwinkel: "Dat is super" 
 

Reacties