Fairtrade@Home? Sounds fair and tastes good!

Eerlijk is Heerlijk!  Niet alleen een leuke slogan maar ook een waarheid als een koe.  Nog niet helemaal overtuigd? Kom dan gerust die waarheid als een koe ontdekken in je lokale Oxfam-Wereldwinkel en laat jezelf culinair verrassen.  Want Fairtrade@home smaakt naar meer!Het concept Fairtrade@home brengt mensen samen en laat jullie kennis maken met de weelderige smaken van de fairtradeproducten die in je Oxfam- Wereldwinkel verkrijgbaar zijn.  Ideaal voor verenigingen of als groepsactiviteit met vrienden of  collega’s.  Fairtrade@home maakt je aan de hand van lekkere fairtradegerechten wegwijs in de visie en het beleid van de Oxfam- Wereldwinkels.  Een Oxfam-vrijwilliger presenteert zijn of haar favoriete hapje of drankje en vertelt zo het verhaal achter het product.  Goed om weten: je mag je hippe kookschort thuislaten voor deze degustatie want de gerechtjes zijn al op voorhand met veel liefde klaargemaakt door onze Oxfam-vrijwilliger.

Overtuigd?  Nu nog de degustatie kiezen!  Je hebt de keuze uit meerdere thema’s.

Fairtrade@Home Proef de wereld:
Een (h)eerlijke culinaire reis rond de wereld met als toetje verhalen uit het Zuiden.  Van aperitief tot dessert: 100 % Fairtrade!  En allemaal verkrijgbaar in de Oxfam-Wereldwinkel!

Fairtrade@Home Chocolade:
Wit, zwart of bruin: chocolade lusten we allemaal! Aan de hand van lekkere proevertjes leer je heel wat bij over “the making of” van de fairtradechocolade.  En je ontdekt wat eerlijke handel betekent voor de cacaoproducenten in het Zuiden, letterlijk om duimen en vingers bij af te likken!

Fairtrade@Home Wijn:
Een professionele sommelier bespreekt het uitgebreide wijnaanbod van Oxam Fair Trade.  Je proeft wijn met een (h)eerlijke achtergrond en maakt kennis met onze partners uit het Zuiden. Chin-chin!

Fairtrade@Home Koffie:
We hebben een boontje voor u!  Kom binnen in de wondere wereld van de koffie en ontdek de weg die onze boon voor u aflegt om u een lekkere kop koffie aan te bieden.  Van arabica tot robusta, van filter tot espresso: je krijgt een korte “slow coffee training” en maakt kennis met de verschillende zetmethodes. Maak de barista in je wakker en schrijf je in!

Fairtrade@Home: Cocktails & sappen:
Shake it and taste it! We stellen je graag onze fruitsappen en sterkedranken voor. Je maakt kennis met onze producenten en leert je eigen cocktails shaken. 
Shaken, not stirred.. of liever toch stirred?

Fairtrade@Home Thee:
Thee is zoveel meer dan 50 Shades of Earl Grey! Laat je introduceren in de boeiende wereld van de thee!  Hoe ziet een theeplant er uit? Welke soorten bestaan er? Welke smaakprofielen en kleuren zitten er in thee? En hoe maak je het best de perfecte kop thee? Kom langs en ontdek het!

Wil je je graag inschrijven voor een Fairtrade@Home-degustatie?  Surf naar https://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/fairtrade%40home
 en maak je keuze!  Of breng een bezoekje aan onze Oxfam-Wereldwinkel in Antwerpen (Minderbroedersrui 33, 2000 Antwerpen), onze vrijwilligers helpen je graag verder.  Deze degustatie kan eventueel ook bij jou thuis of op het adres van je vereniging plaatsvinden. Meer info via oxfam.wereldwinkel@owwa.be

Reacties