Een Faire en lokale webshop !

Sinds kort kwamen de Oxfam-Wereldwinkels in Antwerpen met iets nieuws. Aangezien ook zij niet achterop willen hinken in de digitale evolutie – ja, ook fair trade staat niet stil! - hebben de Wereldwinkels een webshop geopend. Zij zijn alvast niet de enige in zijn soort: er opende reeds een zeventigtal Oxfam-webshops hun digitale deuren.

Anita Creve, winkelvrijwilligster in de Oxfam-Wereldwinkel op de Minderbroedersrui, geeft wat toelichting over het reilen en zeilen van de webshop. “Op de webshop kun je alle producten kopen die je in de winkel kunt kopen, mits een ander jasje. Zo zijn de worldshakes online enkel verkrijgbaar in tetra verpakking en niet in de bekende glazen flessen. Geen paniek, dit alles staat netjes vermeld op de website. Op heden zijn alle voedingsartikelen beschikbaar, voor crafts zal je nog steeds een bezoekje moeten brengen aan de winkel zelf.”

Op de webshop is er een duidelijk keuzemenu te vinden. Zo staan koffie en thee, ontbijt, snacks en drinks, wereldkeuken, wijn netjes geordend in een zoekmenu. Ook kan je kiezen voor een reeks biologische producten.

Een belangrijke vraag voor online shoppers is hoe het zit met leveren en afhalen. “Je kan je bestelde producten gratis komen afhalen in de verschillende filialen in regio Antwerpen (momenteel zijn dat de wereldwinkels van Merksem, Deurne, Borgerhout en Antwerpen-Centrum). 
. Om ook de laatwerkende mensen optimaal te kunnen bedienen, overwegen de winkelvrijwilligers zelfs enkele dagen in de week langer open te blijven”, aldus Anita. Ook zorgen zij voor een razendsnelle service: als je je producten voor 12u ’s middags bestelt, liggen ze de volgende dag na 12u ’s middags al klaar in de winkel!

Als je graag zou willen dat je producten thuis geleverd worden kan dit voor € 6,95, ongeacht de afstand en hoeveelheid aan producten. Let wel op: levering gebeurt enkel vanaf een bestelling vanaf 10 euro. De leveringen worden op een ecologisch-verantwoorde manier gedaan, namelijk met de fiets! Voor leveringen binnen de regio Antwerpen is de levertijd drie dagen. Als de afstand echt te ver is voor onze fietskoeriers, doen ze een beroep op Bpost.


Met dit initiatief hopen de Wereldwinkels in Antwerpen jonge en werkende mensen tot fairtradeproducten aan te trekken. Omdat het niet alleen een eerlijke, maar ook een gemakkelijke manier is om fair te winkelen, hopen ze dat er weer een nieuwe groep mensen hun weg vindt naar fair trade. Of zoals Anita het liever ziet: “Vanuit hun luie zetel, na alle beslommeringen van de dag te hebben losgelaten, kunnen ze hun favoriete fair trade producten van de wereldwinkel met een eenvoudige klik bestellen.” 

Voor meer info surf naar de volgende link: https://shop.oxfamwereldwinkels.be/regioantwerpen/

Esther Phillippen

Reacties