Ecodroom 2017


De groene droom van Ecodroom

Beeld je een sfeervolle en gezellige omgeving in waar je in contact komt met de wondere wereld van de groene gedachte. Met ruisende bomen en een kleurrijk herfst-tapijt.  In deze inspirerende omgeving van het Rivierenhof in Deurne vindt naar jaarlijkse gewoonte Ecodroom plaats.

 


Het concept blijft hetzelfde: een ecologisch evenement waar je nieuwigheden en duurzame alternatieven leert kennen om milieubewuster te leven.  Met de vele aantrekkelijke alternatieven kun je je ecologische voetafdruk een serieus maatje verkleinen en zo het verschil maken. Vergeet de geitenwollen sok en de biologische sik: ecologisch leven is nu meer dan ooit logisch!

Laat je verlekkeren door de smakelijke biomarkt waar je ambachtelijke streekproducten leert kennen waarvan je spijt hebt dat je ze nog niet eerder geproefd hebt!  Laat je amuseren door de leuke animatie-acts! Laat je kapotte huishoud- en andere toestellen repareren door het Repair Café van de Spectrumschool! Laat je verrassen door de rommelmarkt, misschien vindt je hier wel je droomding!  Laat jezelf iets bijleren door de boeiende workshops! Laat jezelf informeren door de vele informatiestandjes! En kom misschien met de fiets, want er is een gratis fietsenhersteldienst! 

 


Naar goeie, ecologische gewoonte zijn de Oxfam Wereldwinkels (OWW) terug van de partij: zowel OWW Deurne als OWW Antwerpen zetten hun producten in de groene kijker!  OWW Deurne heeft een verkoopstand waar ze bezoekers kennis laten maken met voeding, drank en ambachtelijke artikelen.  OWW Antwerpen heeft ook nog een proef- en infostand met als thema “Koffie en Suiker”.  Kom langs en proef zeker onze fairtrade koffie uit Kivu, Congo!  Sinds 2010 koopt Oxfam Fair Trade deze (h)eerlijke koffie rechtstreeks aan bij de producenten in Kivu; hierdoor geven wij de koffieboeren uit die streek een duwtje in de rug om zo de lokale economie een gezonde boost te geven.  Oxfam Fair Trade werkt ginder samen met 3 coöperaties die elk hun eigen stappen in deze positieve ontwikkeling zetten.


Hij is aromatisch, heeft een aangename body en een verfijnde aciditeit of zuurgraad.  Mocht er nog enige twijfel zijn, dit gaat over het smaakprofiel van onze Kivu koffie.  Door de gunstige ligging van de koffieplantages op de hoger gelegen vulkaangronden in de Kivu-streek, komt deze 100 % Arabica volledig tot z’n recht!  De koffie wordt hier in België lang en traditioneel gebrand bij Rombouts en bekomt zo z’n specifieke, lekkere smaak.  Maar genoeg theorie: de koffie staat klaar!

Ecodroom is er voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame, verantwoorde en ecologische manier van leven. De locatie is erg toepasselijk: de Parkweg in het park Rivierenhof in Deurne. De soundtrack van fluitende vogeltjes en neerdwarrelende bladeren krijg je er als groene kers op de taart gratis bij!

          Locatie: Parkweg, Deurne: check!

          Datum: Zondag 8 oktober 2017 van 13u tot 18u: check!

          Gratis evenement: check!

Bekijk zeker eens onze online reportage over de fairtrade Kivu koffie:

Reacties