Broederlijk Feesten op Future Proof!Broederlijk Delen en Oxfam Wereldwinkels slaan de handen in elkaar en Future Proof is daar de high five van!  Future Proof is een gloednieuw vijfdaags event dat zich richt op jongeren die samen brainstormen om de economische, ecologische en sociale uitdagingen waar de wereld nu mee kampt op een positieve manier aan te pakken.  Thema van deze eerste editie is Utopia, also known as de Ideale Wereld.

Boeiende workshops en lezingen, persoonlijke getuigenissen en nieuwe vrienden ontmoeten, positieve alternatieven ontdekken of zelf voorstellen.. en daarna samen broederlijk feesten: laat dit de samenvatting zijn van de allereerste editie van Future Proof!

De start van de vijfdaagse begint in de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode.  Daar kies je op woensdag 5 juli één kunsttraject uit dat je als rode draad zal begeleiden doorheen de vijfdaagse.  Je volgt dan 2 dagen Improvisatietheater, Graffiti of Beweging & Muziek - 100 % Inspiration Proof!   Vrijdag 7 juli fietsen we ’s ochtends in kleine groepjes naar het OPEK in Leuven.  Maar onderweg nemen we rustig de tijd om langs te gaan bij organisaties en bedrijven die geëngageerd meedenken aan een duurzame toekomst.  Ook de 4 kernthema’s van Future Proof komen doorheen de dag aan bod: onze stopplaatsen hebben een link met Money, Planet, Power en Society.  In de vooravond komen we dan aan in Leuven waar een frisse pint en een stralende sterrenhemel ons opwachten.

Zaterdag 8 juli is de dag waarop je ondergedompeld wordt in Utopia, dit door boeiende workshops en lezingen, persoonlijke getuigenissen en frisse ideeën.  De 4 kernthema’s van Future Proof worden onder de loep genomen: Money (duurzame economie), Power (macht en democratie), Planet (klimaatproblematiek) en Society (samen-leven).
Kers op de taart is een utopische afterparty: 100 % Party Proof!   Zondag 9 juli is er als afsluiter een Utopia-markt met standjes van organisaties die werken aan een duurzame en rechtvaardige toekomst.  Misschien vindt je hier wel een ideale uitlaatklep voor je Future Proof-engagement?

The Proof of the pudding is in the eating.. kom maar af, neem deel aan Future Proof en proef hoe lekker de toekomst kan worden!

Alle praktische info over Future Proof vindt je op www.future-proof.be

Reacties