Lesideeën voor leerkrachten

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Uiteraard mag in de les W.O. (lager onderwijs) of in de levensbeschouwelijke lessen, lessen economie of P.A.V. (middelbaar onderwijs) het onderwerp Eerlijke Handel niet ontbreken.
Er zijn zelfs Antwerpse scholen die 'de wereldwinkel op school' als project of keuzevak aanbieden.

We maken het leerkrachten graag zo gemakkelijk mogelijk om hun leerlingen de complexe problematiek van een oneerlijke wereldhandel duidelijk te maken. Met gratis uitgewerkte lespakketten, toffe ideeën en een scholenverantwoordelijke die klaar staat om al jullie vragen te beantwoorden (ruby.kikken@owwa.be).

Wat kan je dit schooljaar plannen?

- Meent jouw school het? Ons nieuwe fairtrade traject!

 Wil jij jouw leerlingen grondig kennis laten maken met eerlijke handel? De Antwerpse Oxfam-Wereldwinkels en stad Antwerpen slaan de handen in elkaar voor een fairtrade traject voor Antwerpse lagere scholen. In overleg stippelen we een jaarprogramma uit op maat van jouw school. Wij bieden bijvoorbeeld een speelse workshop op school, ondersteuning bij verwerkingsopdrachten, en verdieping buiten de schoolmuren in de vorm van een wereldwinkelbezoek of een bezoek aan de stadsimker.
Grijp je kans, en verdien een “Deze school meent het “-award!


 (meer info: zie onderaan of mail ruby.kikken@owwa.be)- Een actie tijdens de Week van de Fair Trade.

que.oxfamwereldwinkels.be
Bestel je gratis actiemateriaal, registreer je actie en win leuke prijzen via que.oxfamwereldwinkels.be

(of start tijdens deze week met Meent jouw school het?)

- Ontdek de gratis lessenreeks voor de derde graad lager onderwijs op ons digibord.- Vraag onze vrijwilligers in je klas of breng een begeleid bezoek aan een Antwerpse Wereldwinkel (reserveren via ruby.kikken@owwa.be)
- ook van Plan België krijg je gratis lespakketten (met bordboek en handleiding) over kinderrechten.Reacties