Neil Young vecht verder tegen Monsanto

Eind april kondigden we al aan dat rocklegende Neil Young een album zou uitbrengen dat het
machtsmonopolie van Monsanto in de zadenmarkt aanklaagt.
Intussen is 'The Monsanto Years' te koop, en bewijst Young dat protestalbums anno 2015 nog steeds kunnen.

Maar de Canadese zanger gaat verder dan het schrijven van protestsongs. Hij beloofde zijn strijd voort te zetten (hij zet zich overigens ook in voor het stoppen van de zeer vervuilende winning van olie uit teerzand ) en komt nu met een eerste documentaire: Seeding Fear - The Story of Michael White versus Monsanto.

Neil Young produceerde de documentaire zelf en zette er muziek onder van die andere grote Canadese songwriter, Daniel Lanois.

 “Dit is het verhaal van een landbouwersfamilie in Amerika, maar het gebeurt over heel de wereld. Het is een verhaal dat maar tien minuten van je tijd vergt om er even naar te kijken. Het is een eenvoudig menselijk verhaal, het hartverscheurende verhaal van een man die zich verzette tegen de bedrijfsgigant Monsanto”, aldus Neil Young in een commentaar op zijn eigen Facebookpagina.
 Wil je graag meer weten over de macht van multinationals in de verwerking van onze voeding? Lees dan zeker het dossier Het Spel der Giganten van Oxfam Wereldwinkels. En lees er ook wat onze voorstellen zijn om dit probleem aan te pakken.
Reacties