Chocolade: een luxeproduct

Voor de zoveelste keer op deze blog: chocolade. Reportages over Belgiës favoriete snoepgoed zijn dan ook hot in de vaderlandse media.

En deze keer geen artikel over het steeds groter wordende tekort aan cacaoboeren, hun schandalige verloning of de stijgende vraag naar chocolade in Azië in een van onze zogeheten kwaliteitskranten. Het was P-magazine dat een stevig artikel wijdde aan het chocoladeprobleem. 'We moeten vermijden dat er straks geen boeren meer over zijn om cacao te leveren' dixit bekende chocolatier Dominique Persoone in P-magazine. Persoone is overigens al jaren ambassadeur voor Vredeseilanden en hij ijvert dan ook voor een betere betaling van de cacaoboeren. De prijs van chocolade moet omhoog. We zijn het grondig eens met hem. En nog: 'de bonen zijn toch maar goed voor 2% van de kostprijs van een reep chocolade. Een forse stijging van de prijs voor cacao zou dus niet meteen leiden tot onbetaalbare chocolade.'

Over hetzelfde thema: een reportage die maandag werd uitgezonden in Ter Zake. Chocolade als beleggingstip. Hier online te bekijken.



http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/2.38380





Reacties