Cocktailworkshop in Wereldwinkel Antwerpen

Naar aanleiding van de week van de Fair Trade was er gisteren een cocktailworkshop in de Wereldwinkel. Enthousiaste vrijwilligers leerden de deelnemers 3 cocktails maken, en dat allemaal voor de minieme prijs van 5€. De cocktails (twee cocktails en één mocktail - een drankje zonder alcohol) hadden allen fruitsap als basis, want sap staat deze week in de kijker bij Oxfam. Was je er niet bij? Geen probleem, probeer de cocktails gerust thuis uit...
Een sfeerreportage van een bijzonder sfeervolle avond:

De eerste cocktail, de Duradouro, wordt gemixt in het glas, je hoeft er dus niets bijzonders voor in huis te hebben. Zelfs muntblaadjes vinden is in een stad als Antwerpen, met zijn vele kruideniertjes, geen enkel probleem. Andere ingrediënten zijn worldshake, rum, pilsbier, biolimonade en rietsuiker.

Een weetje: Duradouro is Portugees voor 'duurzaam'

Het recept van de Duradouro-cocktail vind je hier.Voor de tweede cocktail moest er geshaket worden. De sinaas-kokodrank, een alcoholvrije cocktail, of mocktail, maak je in een cocktailshaker. Geen exact recept bij deze cocktail, het mixen van sinaasappelsap, kokosmelk, limoensap, agavesiroop en ijsblokjes moet vooral volgens eigen smaak. De agavesiroop, nieuw in het gamma van Oxfam, was trouwens voor velen een aangename ontdekking. De siroop, een waardige vervanger van suiker, wordt uit de Mexicaanse agaveplant gewonnen. Het is diezelfde siroop die door gisting tot tequila wordt verwerkt.


Het recept van de sinaas-kokodrank
En dan de laatste cocktail, Agua de Valencia. Een drankje dat op zwoele zomeravonden wordt geschonken aan de Spaanse costa's. Ook deze verfrissende cocktail meng je gewoon in het glas. En als je sinaasappelsap en schuimwijn al goed koel staan, hoef je geen ijsblokjes meer toe te voegen. Andere ingrediënten zijn rietsuiker en cointreau. Afwerken doe je met een suikerrandje en een schijfje citrus. Het recept van Agua de Valencia.Een dikke merci aan de organisatoren van deze geslaagde avond! De meeste ingrediënten van de cocktails vind je in de Wereldwinkel. Vergeet vandaag, zaterdag 11 oktober, ook niet met een lege fruitsapverpakking langs de Wereldwinkel te gaan, je krijgt een volle fles Oxfamsap in de plaats.

Reacties