Een faire Lazy Sunday Picknick

Op het vernieuwde autovrije plein voor het Merksemse districtshuis schoven gisteren enkele honderden hongerige inwoners aan voor de eerste Lazy Sunday Picknick. De picknick was een intiatief van het Ministerie van Genoegen, een groep bevriende ondernemers die een positieve sfeer willen creëren in Merksem.
Zo'n driehonderd mensen kwamen picknicken, anderen kwamen enkel voor de sfeer, of voor de poëtische guerilla (of snelle performances) van onder andere Kristien Hemmerechts, Jean Bosco Safari en Stefan Perceval.


Een plaatselijke bakker zorgde voor pistolets en krentenbollen, het beleg kwam van een kaashandel wat verderop. Het bier dat werd geschonken, kwam van buurtbrouwerij Wapper, uit de nabijgelegen wijk 2060. De koffie van koffiehuis Zulma (versgemalen bonen van de Antwerpse branderij Normo) is intussen wereldberoemd in Merksem, en verscheen in composteerbare bekers. Oxfam-fruitsapjes vervolledigden de kaart.

Mede-organisator Hilde: 'We kozen er bewust voor de voetafdruk van dit positieve volksfeest zo klein mogelijk te houden. Daarom vroegen we plaatselijke middenstanders en producenten om mee in ons verhaal te stappen. We drukten geen affiches als prijzen- of informatieborden, maar we beschilderden houten platen of kastjes met bordverf, waarop we met krijt kunnen schrijven. Zo kunnen we deze panelen ook nog gebruiken tijdens onze volgende activiteiten. Uiteraard horen ook de fruitsapjes van Oxfam bij onze visie van duurzaamheid. De artiesten die kwamen optreden werden overigens bedankt met een geschenkpakket met Oxfamwijnen.'

Reacties